Varmt välkomna till Lena Andersons sagovärld – en utställning för barn!
I utställningen Här kommer Maja med vänner! får vi möta några av barnboksförfattaren och illustratören Lena Andersons mest älskade figurer. Flera generationer barn har haft glädjen att bekanta sig med Maja, Linnea, Storm-Stina för att nämna några av alla karaktärer i böckerna. Många barn har läst Majas alfabet och lärt sig sjunga hennes sånger utantill. De har tittat på bilderna och lyssnat till berättelsen om Linnea och följt med på äventyr med Storm-Stina. De yngsta har bekantat sig med Kanin, Mollan, farbror Knut, Kotten, Pigga grisen, Elefanten och Ankan.
Naturen och lusten och glädjen till bokstäver och rim ligger Lena Anderson varmt om hjärtat och är ofta ett genomgående tema i hennes böcker. I utställningen finns Maja som tycker om bokstäver och allt som växer och gror i naturen året runt. Stina som gör strandfynd och upplever en storm med morfar i skärgården. Där finns Linnea som älskar blommor och växter och reser till målaren Claude Monets trädgård i Giverny, Paris och farbror Knut och hans små djurvänner från boken Tick-Tack.
Utställningen, som vänder sig till barn och familj, presenterar miljöer, bilder och böcker ur Lena Andersons sagovärld. Rekommenderad ålder 3-7 år med deras vuxna.
Utställningen kommer visas för allmänheten under tre olika tillfällen i Cosmos foajén på Forum.
7 oktober kl. 11 – 14
12 oktober kl. 13 – 16
15 oktober kl. 12 – 15
Arrangemanget är ett samarbete mellan Älvsbyns kommun Kultur och fritid, Folketshus föreningen i Älvsbyn och Folketshus och parker.